A predsa prišla, teta jeseň a priniesla bohatú úrodu tekvíc.
Dobrú chuť.
Potrebujeme:
500g očistená oranžová tekvica
Všetko dobre
rozmixujeme na krém. Pridáme 3/4 jogurtu, miešame a varíme na miernom ohni ešte
1-2 minúty.

zdroj: internet
Dobrú chuť.
Potrebujeme:
500g očistená oranžová tekvica
500ml zeleninový
bujón
1/2 cibule
150g biely
plnotučný jogurt
muškátový orech
mletý
olivový olej
soľ a čierne korenie
Postup:
Očistenú tekvicu
nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú
cibuľu. Pridáme tekvicu a premiešame asi dve minúty. Zalejeme zeleninovým
bujónom a privedieme do varu. Varíme cca. 15 minút.
Dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Medzitým si na
panvici opečieme slaninku, nakrájanú na pásiky, do chrumkava. Polievku ozdobíme
jogurtom a slaninkou.

zdroj: internet
Komentáre
Zverejnenie komentára