Čo vám poviem, časopisy sú večný zdroj nápadov ...
Potrebujeme:
150g studeného masla nakrájaného na kocky
2 veľké vajcia
120g trstinového cukru
250g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
pol lyžičky škorice
3 veľké banány
70ml javorového sirupu
(nelámte si hlavu ak nemáte, ja som použila vanilkovú esenciu a aj tak to bolo parádne)
Na krém potrebujeme:
200g smotany na šľahanie
250g jemného odtučneného tvarohu
vanilkový struk (ja som použila vanilkový cukor)
lyžica trstinového cukru
nasekané vlašské orechy (alebo ako ja nastrúhané mandle)
20ml javorového sirupu na poliate (keďže som nemala, na vrch som použila mandľovú esenciu)
Postup:
Z ingrediencií na cesto si vypracujeme lepivú hmotu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na dve hodiny.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Na dno nalejeme javorový sirup a naň poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, rezom dolu.
Cesto vybalíme z fólie a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na veľkosť formy. Vyvaľkané cesto položíme na banány a pečieme na 180°C asi 35 minút.
Koláč necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na tanier alebo etažér. Šľahačku s tvarohom, cukrom a vanilkou vyšľaháme do tuha. Krém navrstvíme na koláč, posypeme nasekanými orieškami a polejeme javorovým sirupom.
Potrebujeme:
150g studeného masla nakrájaného na kocky
2 veľké vajcia
120g trstinového cukru
250g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
pol lyžičky škorice
3 veľké banány
70ml javorového sirupu
(nelámte si hlavu ak nemáte, ja som použila vanilkovú esenciu a aj tak to bolo parádne)
Na krém potrebujeme:
200g smotany na šľahanie
250g jemného odtučneného tvarohu
vanilkový struk (ja som použila vanilkový cukor)
lyžica trstinového cukru
nasekané vlašské orechy (alebo ako ja nastrúhané mandle)
20ml javorového sirupu na poliate (keďže som nemala, na vrch som použila mandľovú esenciu)
Postup:
Z ingrediencií na cesto si vypracujeme lepivú hmotu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na dve hodiny.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Na dno nalejeme javorový sirup a naň poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, rezom dolu.
Cesto vybalíme z fólie a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na veľkosť formy. Vyvaľkané cesto položíme na banány a pečieme na 180°C asi 35 minút.
Koláč necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na tanier alebo etažér. Šľahačku s tvarohom, cukrom a vanilkou vyšľaháme do tuha. Krém navrstvíme na koláč, posypeme nasekanými orieškami a polejeme javorovým sirupom.
Komentáre
Zverejnenie komentára