
Potrebujeme:
Na korpus:
300g sušienok
150g rozpusteného masla
Na náplň:
500g mascarpone (môže byť aj iný nátierkový syr - Philadelfia, Philos, Lúčina)
200g kyslej
smotany
2 vajcia
300g kvalitnej bielej čokolády
vanilkový extrakt
na dokončenie - 1
konzerva skaramelizovaného salka
Postup:
V mixéri si
rozdrobíme sušienky na jemno, zmiešame s rozpusteným maslom a touto sušienkovou
hmotou vystelieme spodok a okraje tortovej formy o priemere 24 cm.
Tortovú formu
odložíme a na miernom stupni mixujeme ingrediencie potrebné na náplň a
rozpustenú bielu čokoládu pridávame ako poslednú.
Túto náplň vylejeme
do formy a pečieme približne 70 minút pri 135 stupňoch. Po upečení necháme
cheesecake vychladnúť v rúre a potom (najlepšie cez noc) necháme stuhnúť v
chladničke.
Keď cheesecake
stuhne, natrieme ho karamelom, dozdobíme hoblinkami z bielej čokolády, necháme
chvíľu stuhnúť a podávame.
recept zdroj: http://my-cuisine-svk.blogspot.sk/
foto zdroj: ludmillka
recept zdroj: http://my-cuisine-svk.blogspot.sk/
foto zdroj: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára