
Potrebujeme:
1kg zemiakov
2 vajcia
soľ
2 hrnčeky hladkej múky
60g masla
muškátový oriešok
petržlenovú vňať
bazalku
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ošúpeme a poučíme pučákom na zemiaky. Pridáme vajíčka a soľ.
Môžete mixovať aj v mixéri ak sa vám nechce ručne.
Postupne pridávame múku, podľa konzistencie cesta.
Cesto sa začne v mixéri lepiť a preto je dobré ho ku koncu už miesiť rukami. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, soľ, nadrobno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať.
Vytvarujeme guľaté alebo oválne gnocchi. Vložíme ich do vriacej a osolenej vody. Hotové sú vtedy, keď všetky vyplávajú na hladinu.
Presypeme ich do misy s roztopeným maslo. Posypeme syrom a podávame.
recept; zdroj: tv markiza
foto; zdroj: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára