Čosi iné ako muffiny, také viac slovenské :)
130 g masla
90 g trstinového cukru
štipka soli
2 ks vajcia
160 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
80 g bieleho smotanového jogurtu
2 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
šťava z 1-2 citrónov
nastrúhaná kôra z 1 citrónu
2 hrste namočených sušených hrozienok
práškový cukor na posypanie
Postup:
Hrozienka si namočíme na pol hodinu do vody. Vymažeme si formičky na
mini bábovky alebo na muffiny a vysypeme ich múkou. Môžete použiť aj košíčky na
muffiny. Teplovzdušnú rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
Olej, cukor a soľ vymiešame do hladkého svetlého krému.
Postupne pridávame ostatné ingrediencie – vajcia, múku a prášok do
pečiva, jogurt, citrónovú šťavu a kôru a hrozienka.
Cesto nalejeme asi do 3/4 formičiek a dáme piecť do rúry na 30 minút. Či
sú bábovky upečené vyskúšame suchým špáradlom. Pokiaľ sa cesto nelepí, tak sú
hotové. Čas pečenia však veľmi nepredlžujte, aby nezostalo cesto príliš
vysušené.
Pre ešte zdravšiu verziu môžete použiť kokosový olej, kokosový cukor.
recept, zdroj: www.sladkaema.com
foto, zdroj: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára