
Všetko sa pečie v jednom pekáči a do 30 minút maximálne už aj plníte žalúdok.
Potrebujeme:
1 konzervu bielej fazule
(400g)
200 g cherry paradajok
50 g prerastenej slaninky
1 PL olivového oleja
citrónovú šťava
tymian
soľ
korenie
trochu syru na posypanie
toast pre tých, čo môžu večerať chlieb
Postup:
Nakrájame si slaninku na kocky alebo pásiky a dáme do pekáča. Pridáme cherry paradajky, trochu olivového oleja a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C 10 minút.
Slanina počas tohto času pustí tuk a ostane chrumkavá. Tuk neskôr vsiakne do fazuliek a dodá im lepšiu chuť.
K slanine a paradajkám po desiatich minútach pridáme bielu fazuľu - bez nálevu a tymian. Pečieme ešte 3 minúty.
Vyberieme z rúry, dochutíme citrónovou šťavou a posypeme syrom. Večera je hotová.
Ak vám predsa len ostanú zvyšky, môžete ich zjesť na druhý deň spolu s cestovaniami ako obedové menu :-)
zdroj, recept: www.lapetit.sk
zdroj, foto: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára