
Samozrejme, vy môžete použiť aj tie čerstvé z trhu.
Tento recept som našla v časopise Dobré jedlo a tí, ktorí ho včera ochutnali, mi zjedli takmer celý plech. Polovicu som musela doslova schovať.
Potrebujeme:
200g hladkej múky
1 lyžičku kypriaceho prášku
štipku soli
200g kryštálového cukru + 1-2 lyžice na posypanie cesta
150g mletých mandlí
175g rozpusteného masla + trochu na vymazane plechu
150ml acidofilného mlieka
3 vajcia
125g jahôd, očistených a rozštvrtených
2 lyžice nahrubo nasekaných pistácií
práškový cukor na posypanie
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180°C. Formu vymastíme maslo a vyložíme papierom na pečenie.
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, mleté mandle a cukor. V druhej miske rozmiešame rozpustené maslo, acidofilné mlieko - ja som mala doma iba banánovo-jahodové s cereáliami a hodilo s rovnako dobre - a vajcia.
Všetko pridáme k suchým surovinám. Dobre rozmiešame, až vznikne hladké cesto.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch stierkou uhlaďte. Navrch poukladáme pokrájané jahody, posypeme pistáciami a 1-2 lyžicami cukru. (Ak nemáte pistácie a obľubujete škoricu, použite tú alebo škoricový cukor - bude to chutiť s jahodami dokonale)
Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho posypeme práškovým cukrom.
Zdroj recept: Dobré jedlo
Zdroj foto: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára