Tento recept mám zo stránky Tinkine recepty a môžem povedať, že pretlak je famózny.
Zatiaľ som spravila iba z polovičnej dávky, keďže viacej domácich paradajok som nemala.
Zatiaľ som spravila iba z polovičnej dávky, keďže viacej domácich paradajok som nemala.
Potrebujeme:
3 kg rajčiny
2 ks červená cibuľa
3 strúčik cesnak
8 lístkov čerstvá
bazalka
2 PL trstinový
cukor
1 PL sójová omáčka - túto som ja vynechala
1 ks bobkový list
Postup:
Poháre si poriadne
umyjeme aj s viečkami v umývačke riadu, alebo ručne.
Rajčiny si umyjeme,
vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a
rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme
všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni
30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame).
Vyberieme cibuľu,
cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Ak vám vadia
zrniečka a šupky, prepasírujte cez sitko a "odpad" vyhoďte.
Pretlak ešte horúci
plníme do pohárov, poriadne zatiahneme viečkom, obrátime hore dnom a prikryjeme
dvomi kuchynskými utierkami. Necháme až do úplného vychladnutia. Ja už
nesterilizujem, vydrží mi bez pokazenia. Ak sa bojíte, môžete ešte sterilizovať.
Zdroj, recept: Tinkine recepty
Zdroj, foto: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára