Preskočiť na hlavný obsah

Čoko-banánový cheesecake

Niekedy sa mi veľmi nechce piecť, ale chuť na sladké u pána manžela je stále. A ja sa na ňom popritom priživím :)

Potrebujeme:

Sušienkový základ
200 g keksov Marína
100 g rozpusteného masla
Krém
500 g mascarpone izbovej teploty
300 g jemne horkej čokolády
2 - 3 banány
2 PL kyslej smotany
1 ČL vanilkovej esencie
Na posypanie
nasekané mandle
Postup:

Najprv si v mixéri rozmixujeme sušienky. Rozdrvené sušienky presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Následne celú sušienkovú zmes vysypeme do okrúhlej tortovej formy a prstami jemne rovnomerne utlačíme. Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jednoduchý, ale o to lahodnejší krém bez cukru!
Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť všetku čokoládu. Keď je čokoláda rozpustená, stiahneme ju zo sporáka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kým nám čokoláda chladne, rozmixujeme si mascarpone do hladkej a krémovej konzistencie. Potom k nemu pridáme vanilkový extrakt a smotanu a opäť mixujeme. Do tretice všetko dobré - pridáme banány rozpučené na kašu a mixujeme. Posledný krok - do krému pridáme roztopenú čokoládu a naozaj poslednýkrát mixujeme 2 - 3 minúty, kým nie je krém ľahký a nadýchaný.
Všetok krém rozprestrieme na sušienkový základ, metličkou urovnáme a posypeme nasekanými mandľami. Potom už len chladíme 3 - 4 hodiny. Po uplynutí potrebného času nepečený čokoládový cheesecake vyberieme a pomocou noža nakrájame. A teraz si môžeme užívať sladký a pritom relatívne zdravý koláčik.

Zdroj, recept: inšpirácia u lenivakucharka.sk
Zdroj, foto: ludmillka

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Mirabelkový lekvár

Mirabelky som u nás na záhrade objavila prvý krát minulý rok. A veru som najprv hľadala na internete, čo je toto ovocie zač. A nakoľko aj tento rok strom urodil plodov požehnane, nenecháme iba vtáčikom a iným tvorom. V piatok večer som naoberala 5 kíl a hor sa "jamovať". Potrebujeme: 5kg mirabeliek 1kg trstinového cukru 4 tyčinky škorice 20 klinčekov 1/2 citróna Mirabelky si minimálne na hodinu namočíme do vody, aby povyliezali prípadné červíky a iní škodcovia. Poriadne ich poumývame. Pre tento postup je potrebné ich odkôstovať, ale už netreba krájať. Následne ich zasypeme cukrom, polejeme citrónom a necháme stáť. Ako dlho je už na vás. Čítala som rôzne recepty a bolo to od 20 minút po 24 hodín. Moje mirabelky stáli naložené s cukrom 6 hodín. Po tomto procese, pridáme k ovociu škoricu a klinčeky a varíme do zhustnutia. Nakoľko nepoužívam Gelfix ani nič podobné, varila som lekvár 4 a 1/2 hodiny. Výsledok však stojí za to. Vianočné pečivo bude s týmto lekv...

Mrkvovo-kalerábové placky

Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

Nepečená jahodová torta s mascarpone

Na prichádzajúcu sezónu jahôd dokonalé. Potrebujeme: 22 cm tortová forma Na korpus: 220 g detských piškót 100 g rozpusteného masla Na plnku: 500 g mascarpone 370 g bieleho jogurtu 1/2 lyžičky vanilkovej arómy 6 lyžíc kryštálového cukru 1 balík želatínového stužovača za studena Na želé: 400 g jahôd 5 lyžíc kryštálového cukru 20 g práškovej želatíny Postup: Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.  Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.  Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme.  Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame.  Va...