Niekedy sa mi veľmi nechce piecť, ale chuť na sladké u pána manžela je stále. A ja sa na ňom popritom priživím :)
Potrebujeme:
Zdroj, recept: inšpirácia u lenivakucharka.sk
Zdroj, foto: ludmillka
Potrebujeme:
Sušienkový základ
200 g keksov
Marína
100 g rozpusteného
masla
Krém
500 g mascarpone
izbovej teploty
300 g jemne horkej
čokolády
2 - 3 banány
2 PL kyslej
smotany
1 ČL vanilkovej
esencie
Na posypanie
nasekané mandle
Postup:
Najprv si v mixéri rozmixujeme sušienky. Rozdrvené sušienky
presypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Následne celú sušienkovú
zmes vysypeme do okrúhlej tortovej formy a prstami jemne rovnomerne utlačíme.
Formu odložíme do chladničky a pripravíme si jednoduchý, ale o to lahodnejší
krém bez cukru!
Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť všetku čokoládu. Keď je
čokoláda rozpustená, stiahneme ju zo sporáka a necháme vychladnúť na izbovú
teplotu. Kým nám čokoláda chladne, rozmixujeme si mascarpone do hladkej a
krémovej konzistencie. Potom k nemu pridáme vanilkový extrakt a smotanu a opäť
mixujeme. Do tretice všetko dobré - pridáme banány rozpučené na kašu a
mixujeme. Posledný krok - do krému pridáme roztopenú čokoládu a naozaj
poslednýkrát mixujeme 2 - 3 minúty, kým nie je krém ľahký a nadýchaný.
Všetok krém rozprestrieme na sušienkový základ, metličkou
urovnáme a posypeme nasekanými mandľami. Potom už len chladíme 3 - 4 hodiny. Po
uplynutí potrebného času nepečený čokoládový cheesecake vyberieme a pomocou
noža nakrájame. A teraz si môžeme užívať sladký a pritom relatívne zdravý
koláčik.
Zdroj, recept: inšpirácia u lenivakucharka.sk
Zdroj, foto: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára