
Výborný makový koláč s lieskovými orechmi a jablkami. Môžete si ho
pripraviť ako tortu, či ako koláč napríklad aj k raňajkám. Múka je nahradená
makom a orechmi.
Potrebujeme:
110g mletého maku
110g mletých orechov
3 menšie alebo 2
väčšie jablká
5 vajíčok
šťava z 1 citróna
120g cukru
vanilka (buď
semienka z jedného lusku alebo pár kvapiek arómy)
1 lyžička mandľovej arómy
1 prášok do pečiva
Postup:
Jablká umyjeme,očistíme, nastrúhame, citrón odšťavíme.
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Do žĺtkov pridáme cukor a spolu vyšľaháme do
penista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Do žĺtkovej hmoty pridáme
šťavu z citróna, mletý mak, pomleté orechy a zamiešame.
Ďalej pridáme prášok do
pečiva, mandľovú arómu, vanilku a opatrne zapracujeme aj sneh z bielkov.
Nastrúhané jablká
zamiešame do cesta ako posledné. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej
formy (okrúhla cca 22cm alebo do hlbšieho plechu) a dáme piecť na 170°
približne hodinku.
Zdroj, recept: inšpirácia http://niecosladke.blogspot.sk/
Zdroj, foto: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára