
Potrebujeme:
Cesto:
100g masla
150g hladkej múky
40g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
Tvarohová náplň:
2 vajcia
50g masla
50g práškového cukru
250g hrudkovitého tvarohu
1 lyžička citrónovej šťavy
3 jablká
1/2 vanilkového lusku
Postup:
Spracujeme všetky suroviny na cesto tak, aby bolo hladké a vláčne. Zabalíme do fólie a necháme minimálne hodinu odpočívať v chladničke.
Cesto následne rozvaľkáme na tenký plát, ktorý dáme do vymastenej okrúhlej formy, kde vytvarujeme okraje.
Poprepichujeme vidličkou a predpečieme v rúre na 170°C, približne 10 minút.
Na náplň zmiešame 2 žĺtky s maslom, cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou do hladkej zmesi.
Pridáme tvaroh a opäť dokonale premiešame. Opatrne vmiešame do tuha ušľahané bielka.
Jablká si ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky.
Tvarohovú hmotu rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a vkusne na ňu poukladáme plátky jabĺk.
Pečieme ďalej 60 minút (do zlatista) v rúre predhriatej na 160°C.
Hneď po dopečení koláč zľahka posypeme vanilkovým cukrom. Môžeme podávať s trochou vychladnutej šľahačky, kyslej smotany alebo kombináciou oboch.
Zdroj, foto: ludmillka
Zdroj, recept: Macek v botách
Komentáre
Zverejnenie komentára