
Naša Meggie sa za nimi išla zblázniť a vďaka nim pochopila povel "sadnúť" a to je ona typické pobláznené štena labradora.
Len ich doma nepečte ak niekomu u vás smrdia ryby. Vôňa týchto keksov je naozaj výrazna :-)
Suroviny na tri veľké plechy:
2 konzervy sardiniek vo vlastnej šťave
(v obchode mali iba slede, poslúžili aj tie)200 g hladkej múky
2 väčšie vajcia2 hrsti ovsených
vločiek
Postup:
V robote rozmixujem sardinky/slede aj so šťavou na kašu, pridám múku, vajíčka a vločky.Keď sa všetky ingrediencie prepoja do jednotnej masy, vyklopím ju na pomúčenú dosku.
Vrch cesta trošku pomúčim, pretože sardinky/slede sú vlhké aj mastné a cesto by sa lepilo.
Vyvaľkám plát hrubý približne pol centimetra,
z ktorého vykrajujem formičkami rôzne tvary.
Sušienky poukladám tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Sušienky sa pri pečení trošku nafúknu a získajú hnedšiu farbu.
Vychladené ich preložím do sklenenej alebo
kovovej uzatvárateľnej nádoby.
Zdroj, foto: ludmillka
Zdro, recept: Sladká Ema
Komentáre
Zverejnenie komentára