Na 4 litre jahodového džemu potrebujeme:
Jahody 4 kg
Kryštálový cukor 2 kg
Kyselina citrónová 2 čajové lyžičky
Jahody umyjeme a očistíme.
Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ).
Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty.
Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút (len toľko aby chytilo viečko).
Jahody 4 kg
Kryštálový cukor 2 kg
Kyselina citrónová 2 čajové lyžičky
Jahody umyjeme a očistíme.
Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ).
Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty.
Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút (len toľko aby chytilo viečko).
Komentáre
Zverejnenie komentára