Potrebujeme:
500 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky
1 balíček sušeného droždia
1 kávovú lyžičku cukru
1,5 kávovej lyžičky soli
4 polievkové lyžice oleja
300 ml vlažnej vody
1 vajce
olej na vysmážanie
Na potretie:
cesnak
kečup
kyslú smotanu
nastrúhaný syr
Postup:
Preosiatu múku zmiešame s droždím, cukrom, so soľou, s olejom, vodou a vajcom. Vypracujeme vláčne, nie priveľmi tuhé cesto – najlepšie ručne. Na teplom mieste necháme prikryté asi 40 minút nakysnúť.
Na pomúčenej doske cesto roztiahneme rukami, ako keby sme robili štrúdľu. Pohárom z neho vykrajujeme menšie kolieska, ktoré necháme ešte niekoľko minút podkysnúť. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Teplé langoše natrieme roztlačeným cesnakom a môžeme posypať syrom alebo podávame so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady.
500 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky
1 balíček sušeného droždia
1 kávovú lyžičku cukru
1,5 kávovej lyžičky soli
4 polievkové lyžice oleja
300 ml vlažnej vody
1 vajce
olej na vysmážanie
Na potretie:
cesnak
kečup
kyslú smotanu
nastrúhaný syr
Postup:
Preosiatu múku zmiešame s droždím, cukrom, so soľou, s olejom, vodou a vajcom. Vypracujeme vláčne, nie priveľmi tuhé cesto – najlepšie ručne. Na teplom mieste necháme prikryté asi 40 minút nakysnúť.
Na pomúčenej doske cesto roztiahneme rukami, ako keby sme robili štrúdľu. Pohárom z neho vykrajujeme menšie kolieska, ktoré necháme ešte niekoľko minút podkysnúť. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Teplé langoše natrieme roztlačeným cesnakom a môžeme posypať syrom alebo podávame so smotanou, prípadne s kečupom. Najlepšie so všetkým dohromady.
Komentáre
Zverejnenie komentára