Cesto:
2 celé vajcia
28 dg cukru
15 dg masla
5 lyžíc mlieka
3 lyžice medu
1 1/2 lyžice sódy-bikarbóny.
Všetko spolu na kraji sporáka (=miernom plameni:) varíme do zlata (kým sa nepení) a potom 68dg múky (hl. a hrubej - pol na pol) dáme na lopár a tú uvarenú - polovychladnutú masu zmiesime s múkou. Rozdelíme na 4 čiastky a každú osobitne (na pomúčenom vrchu plytkého plechu) upečieme.
Plnka:
15 dg masla, 15 dg cukru, 1/2 l mlieka, 3 lyžice hrubej múky - všetko spolu uvaríme do zhustnutia. Upečené cestá striedavo natrieme touto plnkou, ríbezľovým lekvárom a opäť touto plnkou.
Poleva:
8 dg práškového cukru,8 dg smetol-cera-hera, 2 lyžice mlieka,1 dg kakaa, 2 lyžice maizeny. Všetko spolu vymiešame na miernom plameni do rozpustenia a natrieme ňou pripravený koláč
Ja osobne iba roztopím čokoládu na varenie a tou potriem vrchný plát. Je to rovnako dobré :)
Poznámka: Ide o veľmi starý recept, keď sa ešte nepoužívala polohrubá múka- preto to zmiešanie hladkej a hrubej múky.
2 celé vajcia
28 dg cukru
15 dg masla
5 lyžíc mlieka
3 lyžice medu
1 1/2 lyžice sódy-bikarbóny.
Všetko spolu na kraji sporáka (=miernom plameni:) varíme do zlata (kým sa nepení) a potom 68dg múky (hl. a hrubej - pol na pol) dáme na lopár a tú uvarenú - polovychladnutú masu zmiesime s múkou. Rozdelíme na 4 čiastky a každú osobitne (na pomúčenom vrchu plytkého plechu) upečieme.
Plnka:
15 dg masla, 15 dg cukru, 1/2 l mlieka, 3 lyžice hrubej múky - všetko spolu uvaríme do zhustnutia. Upečené cestá striedavo natrieme touto plnkou, ríbezľovým lekvárom a opäť touto plnkou.
Poleva:
8 dg práškového cukru,8 dg smetol-cera-hera, 2 lyžice mlieka,1 dg kakaa, 2 lyžice maizeny. Všetko spolu vymiešame na miernom plameni do rozpustenia a natrieme ňou pripravený koláč
Ja osobne iba roztopím čokoládu na varenie a tou potriem vrchný plát. Je to rovnako dobré :)
Poznámka: Ide o veľmi starý recept, keď sa ešte nepoužívala polohrubá múka- preto to zmiešanie hladkej a hrubej múky.
Komentáre
Zverejnenie komentára