Suroviny na 8 porcií:
1 kg hladkej múky
2 lyžice olivového oleja extra virgin
1 kocka droždia
5 dl vlažnej vody
soľ
300 g lúpaných paradajok v plechovke
300 g mozzarelly
pár lístkov bazalky
štipka cukru
štipka soli
olej extra virgin
Postup
Cesto na pizzu pripravíme tak, že rozmiešame droždie vo vlažnej vode a zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Vznikne nám cesto, ktoré rozdelíme na štyri bochníky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
V mise rozmixujeme lúpané paradajky a osolíme. Pridáme kvapku olivového oleja a lyžicu cukru. Plech, v ktorom budeme piecť vymastíme olivovým olejom. Odležané cesto roztiahneme prstami po celom plechu a potrieme paradajkovou zmesou. Ozdobíme podľa chuti (Margheritu iba mozzarellou a bazalkou; rôzne variácie sú na vašej fantázii).
Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach vašej rúry, okraje cesta ale musia byť upečené do zlatista.
1 kg hladkej múky
2 lyžice olivového oleja extra virgin
1 kocka droždia
5 dl vlažnej vody
soľ
300 g lúpaných paradajok v plechovke
300 g mozzarelly
pár lístkov bazalky
štipka cukru
štipka soli
olej extra virgin
Postup
Cesto na pizzu pripravíme tak, že rozmiešame droždie vo vlažnej vode a zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Vznikne nám cesto, ktoré rozdelíme na štyri bochníky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
V mise rozmixujeme lúpané paradajky a osolíme. Pridáme kvapku olivového oleja a lyžicu cukru. Plech, v ktorom budeme piecť vymastíme olivovým olejom. Odležané cesto roztiahneme prstami po celom plechu a potrieme paradajkovou zmesou. Ozdobíme podľa chuti (Margheritu iba mozzarellou a bazalkou; rôzne variácie sú na vašej fantázii).
Všetko pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maximum. Čas závisí na vlastnostiach vašej rúry, okraje cesta ale musia byť upečené do zlatista.
Komentáre
Zverejnenie komentára