Na štyri porcie potrebujeme:
bravčové pliecko alebo stehno 600g
kyslá kapusta 500g
cibuľa 4 ks
bravčová masť 2 lyžice
nové korenie 3 guľôčky (množstvo podľa kapusty)
drvená rasca štipka
bobkový list 2 ks
soľ, korenie
cesnak 2-3 strúčiky
mletá červená paprika 1 lyžica
zemiak na zahustenie 1ks
sladká smotana 30% 1 hrnček
Mäso nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na jemno.
Do rozpáleného tuku dáme cibuľu, osmažíme ju jemne do zlatista. Pridáme nové korenie (podľa potreby), rascu, bobkový list a pokrájané mäso. Opečieme zo všetkých strán, okoreníme, zľahka podlejeme vodou, pridáme nakrájaný cesnak a premiešame. Mäso posypeme mletou paprikou, zamiešame, trošku orestujeme. Opäť podlejeme trochou vody.
Kapustu nakrájame a pridáme k mäsu. Priklopíme pokrievkou a dusíme na miernom ohni približne 1 hodinu až hodinu a 20 minút.
Do segedínu pridáme nastrúhaný zemiak, škrob z neho zahustí šťavu a až potom prilejeme smotanu.
Podávame s kysnutou knedľou.
Komentáre
Zverejnenie komentára