Cesto:
1 pohár mlieka (250 ml)
4 1/2 pohara hladkej muky
1/2 pohára cukru
2 vajíčka
1/3 roztopeného masla/margarínu
2 1/2 ČL sušených kvasníc/1 droždie
Plnka:
1 pohár hnedého cukru, môže byt aj klasický
2 1/2 PL škorice mletej
1/3 pohára zmäknutého masla
Postup:
Všetky prísady zmiešame dokopy a umiesime si z nich cesto, ktoré potom necháme odležať v teple, kým nám nenakysne.
Potom ho vyberieme z nádoby a chvílku ho premiesime a necháme oddychovať cca 10minút.
Potom ho vyvaľkáme na tenký plát priblížne 45x55cm. Potrieme ho roztopeným maslom a posypeme cukrom premiešaným so škoricou. Zrolujeme ho z dlhšej strany. Rolku potom režeme na 3-4cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom alebo na vymastený, no necháme minimálny odstup od koláčikov, aby sa nám nezlepili dokopy. Necháme ich podkysnúť ešte takú ½ hodinku.
Pečieme 15-20 minút pri 180 °C. Môžete, no nemusíte posypať práškovým cukrom.
1 pohár mlieka (250 ml)
4 1/2 pohara hladkej muky
1/2 pohára cukru
2 vajíčka
1/3 roztopeného masla/margarínu
2 1/2 ČL sušených kvasníc/1 droždie
Plnka:
1 pohár hnedého cukru, môže byt aj klasický
2 1/2 PL škorice mletej
1/3 pohára zmäknutého masla
Postup:
Všetky prísady zmiešame dokopy a umiesime si z nich cesto, ktoré potom necháme odležať v teple, kým nám nenakysne.
Potom ho vyberieme z nádoby a chvílku ho premiesime a necháme oddychovať cca 10minút.
Potom ho vyvaľkáme na tenký plát priblížne 45x55cm. Potrieme ho roztopeným maslom a posypeme cukrom premiešaným so škoricou. Zrolujeme ho z dlhšej strany. Rolku potom režeme na 3-4cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom alebo na vymastený, no necháme minimálny odstup od koláčikov, aby sa nám nezlepili dokopy. Necháme ich podkysnúť ešte takú ½ hodinku.
Pečieme 15-20 minút pri 180 °C. Môžete, no nemusíte posypať práškovým cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára