Potrebujeme:
vločky podľa vášho výberu (my sme použili: jačmenné vločky, žitné, špaldové a jemné ovsené vločky s klíčkami)
sušené ovocie:
slivky,
brusnice,
hrozienka
mleté orechy
mandľové lupienky
sezam
med
škoricu
plech
panvicu
sušené ovocie:
slivky,
brusnice,
hrozienka
mleté orechy
mandľové lupienky
sezam
med
škoricu
plech
panvicu
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Teplovzdušnú na 150 stupňov.
Na plech vysypeme vločky. My sme použili z každého sáčku asi polovicu. Postupne pridávame ďalšie ingrediencie, ako sušené ovocie, orechy a škoricu. (Väčšie sušené plody, ako napr. slivky si nakrájajme na menšie kúsky). Nakoniec pridáme med, ktorý opatrne lejeme na zmes. My sme použili cca 6 polievkových lyžíc, ale kto má rád sladké, môže si pokojne nechať ujsť ruku.
Zmes dôkladne premiešame lyžičkou a dáme piecť.
Zmes priebežne premiešavame, aby sa nám nespálila. Keď müsli začne rozvoniavať až na dvor, alebo k susedom a naberie zlatistú farbu, znamená, že je hotové. Naše sa pieklo asi 20 minút, ale v teplovzdušnej rúre pečenie trvá kratšie.
Do upečeného müsli pridáme mandľové lupienky a sezam, ktoré sme si predtým opiekli na suchej panvici, kým nepustili arómu.
Vaše müsli môžete samozrejme obohatiť čímkoľvek. Rôzne semiačka, ovocie, miesto medu môžete použiť aj javorový alebo agávový sirup. Fantázii sa tu medze nekladú.
Pozor, predtým ako müsli umiestnite do nádoby, nechajte ho vychladnúť, aby nezvlhlo!
Komentáre
Zverejnenie komentára