Suroviny:
Jablká 4 ks
Hrsť hrozienok
Hrsť píniových orieškov
Likér podľa chuti
Maslo na vymastenie formy
Maslo 100 g
Cukor kryštál 300 g
Vajcia 3 ks
Mlieko 1 dcl
Citrónová kôra
Hladká múka 150 g
Prášok do pečiva
Trstinový cukor
Postup:
Hrozienka zalejeme likérom a marinujeme. Jablká nakrájame a zmiešame s orieškami a hrozienkami (aj spolu s likérom).
Zmiešame maslo s cukrom, vajcom, mliekom a citrónovou kôrou. Prisypeme múku a prášok do pečiva. Krém nalejeme do formy. Na cesto nasypeme jablkovú zmes a vrch koláča posypeme trstinovým cukrom.
Pečieme 40 minút na 180 °C.
Jablká 4 ks
Hrsť hrozienok
Hrsť píniových orieškov
Likér podľa chuti
Maslo na vymastenie formy
Maslo 100 g
Cukor kryštál 300 g
Vajcia 3 ks
Mlieko 1 dcl
Citrónová kôra
Hladká múka 150 g
Prášok do pečiva
Trstinový cukor
Postup:
Hrozienka zalejeme likérom a marinujeme. Jablká nakrájame a zmiešame s orieškami a hrozienkami (aj spolu s likérom).
Zmiešame maslo s cukrom, vajcom, mliekom a citrónovou kôrou. Prisypeme múku a prášok do pečiva. Krém nalejeme do formy. Na cesto nasypeme jablkovú zmes a vrch koláča posypeme trstinovým cukrom.
Pečieme 40 minút na 180 °C.
Komentáre
Zverejnenie komentára