Jar prišlaaa a preto moje milované rajčiny.
300g hladkej múky
Rúru si vyhrejeme na 180°C. V mise zmiešame preosiatu múku, parmezán, maslo a štipku soli.
300g hladkej múky
80g najemno nastrúhaného parmezánu
150g studeného masla nakrájaného na kocky
1 vajce
1 polievková lyžica mlieka
2PL olivového oleja
1 malý pór, pozdĺžne prekrojený a nakrájaný nadrobno
200ml kyslej smotany
200ml smotany na šľahanie
2 vajcia
50g cherry rajčín, prekrojených na polovice
50g nastrúhanej mozzarelly
štipka muškátového oriešku
morská soľ
čerstvo pomleté čierne korenie
1/2ČL sušenej bazalky
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 180°C. V mise zmiešame preosiatu múku, parmezán, maslo a štipku soli.
Zo zmesi vytvoríme mrveničku, potom pridáme mlieko, vajce a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na pol hodinu do
chladničky.
Medzitým si vymažeme plytkú formu (cca 32cm) ľahko olivovým olejom. Stuhnuté cesto vyvaľkáme medzi dvomi kúskami potravinárskej fólie, vložíme do
formy, prikryjeme papierom na pečenie s vysypanou strukovinou.
Zakryté cesto
pečieme 10-15 minút, potom vyberieme papier so strukovinou a dopečieme dozlata.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a do sklovita na ňom opražíme pór, ktorý potom
uhladíme na spodok upečeného cesta. V miske zmiešame obe smotany, vajce, soľ,
korenie, bazalku, muškátový oriešok a vylejeme na pór, posypeme nastrúhanou
mozzarellou a navrch poukladáme rajčiny rezom nahor. Pečiem v rúre predohriatej
na 200°C cca 25 (smotanová zmes by sa mala triasť ako želatína).
Necháme vychladnúť a podávame samostatne alebo so šalátom.
Komentáre
Zverejnenie komentára