Na tento úžasný cheescake potrebujeme:
(zdroj: Dulce de Leche)
Základ:
220 g maslových sušienok
hrsť pekanových orechov
100 g masla
Plnka:
500 g mascarpone alebo iného krémového syru
1 kyslá smotana
3 vajcia
1 detská jablková výživa(jablkové pyré)
1 PL mletej škorice
1/2-3/4 šálky hnedého cukru (podľa chuti)
Poleva:
jablká (množstvo závisí od veľkosti ,ja som použila 2 veľké jablká )
1 PL masla
1/4 šálky detskej jablkovej výživy (jablkové pyré)
1 ČL škorice
1 PL hnedého cukru
2-3 PL vody
Sušienky si pomelieme s pekanovými orechmi (ja som použila orechovú zmes) a zmiešame s roztopeným maslom. Potom nimi vystelieme dno a trochu aj boky tortovej formy (priemer cca 25cm ).Odložíme zatiaľ do chladu.
Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že si spolu zmiešame všetky suroviny na hladký krém.Nalejeme na sušienkový základ a pečieme v predhriatej rúre pri 160 C ,asi 1 hodinu.(odporúčam piecť vo vodnom kúpeli, alebo dať na spodok rúry plech s vodou ).
Po upečení, rúru vypneme, dvierka jemne pootvoríme a cheesecake v nej necháme postáť aspoň 30 minút.
Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky na aspoň 6 hodín (u mňa bol v chladničke celú noc).
Jablká si ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a asi 3 minúty smažíme na masle. Vychladnuté potom ukladáme na cheesecake a na záver polejeme škoricovou polevou ,ktorú si pripravíme tak, že si na panvici privedieme k varu jablkovú výživu, škoricu, hnedý cukor a vodu a miešame, kým nám nevznikne polohustá omáčka karamelovej konzistencie.
(zdroj: Dulce de Leche)
Základ:
220 g maslových sušienok
hrsť pekanových orechov
100 g masla
Plnka:
500 g mascarpone alebo iného krémového syru
1 kyslá smotana
3 vajcia
1 detská jablková výživa(jablkové pyré)
1 PL mletej škorice
1/2-3/4 šálky hnedého cukru (podľa chuti)
Poleva:
jablká (množstvo závisí od veľkosti ,ja som použila 2 veľké jablká )
1 PL masla
1/4 šálky detskej jablkovej výživy (jablkové pyré)
1 ČL škorice
1 PL hnedého cukru
2-3 PL vody
Sušienky si pomelieme s pekanovými orechmi (ja som použila orechovú zmes) a zmiešame s roztopeným maslom. Potom nimi vystelieme dno a trochu aj boky tortovej formy (priemer cca 25cm ).Odložíme zatiaľ do chladu.
Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že si spolu zmiešame všetky suroviny na hladký krém.Nalejeme na sušienkový základ a pečieme v predhriatej rúre pri 160 C ,asi 1 hodinu.(odporúčam piecť vo vodnom kúpeli, alebo dať na spodok rúry plech s vodou ).
Po upečení, rúru vypneme, dvierka jemne pootvoríme a cheesecake v nej necháme postáť aspoň 30 minút.
Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky na aspoň 6 hodín (u mňa bol v chladničke celú noc).
Jablká si ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a asi 3 minúty smažíme na masle. Vychladnuté potom ukladáme na cheesecake a na záver polejeme škoricovou polevou ,ktorú si pripravíme tak, že si na panvici privedieme k varu jablkovú výživu, škoricu, hnedý cukor a vodu a miešame, kým nám nevznikne polohustá omáčka karamelovej konzistencie.
super to chutí , odporúčam
OdpovedaťOdstrániť