Preskočiť na hlavný obsah

Brownies s lesným ovocím

Na tento chutný koláčik potrebujeme:

225g masla
275g horkej čokolády
175g lesného ovocia
200g trstinového cukru
75g mliečnej čokolády
75g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
3 ks vajec
maslo na vymastenie
múku na vysypanie

Postup:

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu a pridáme do nej maslo, ktoré sa tiež rozpustí. Túto zmes necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Preosejeme múku spolu s kypriacim práškom a pridáme k nej mliečnu čokoládu, ktorú sme pred tým nastrúhali na hrubom strúhadle.

S cukrom vyšľaháme vajíčka do peny a pridáme k nim múčnu aj čokoládovú zmes. Všetko spolu dôkladne premiešame a na záver vmiešame aj lesné ovocie, ktoré sme dôkladne umyli, obrali a nechali uschnúť.

Maslom vymastíme plech a vysypeme ho múkou a zmes do nej nalejeme. Budeme piecť vo vyhriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

Hotové brownies necháme vychladnúť úplne, inak by nešlo nakrájať. Potom ho nakrájame na kocky a ozdobíme ovocím alebo môžeme použiť aj šľahačku.

    Komentáre

    Obľúbené príspevky z tohto blogu

    Švédske škoricové uzlíky

    Tieto úžasne voňavé rolky sa v originále volajú "kanelknuter" a pochádzajú zo Švédska. Fakt sa k nim veľmi hodí naše slovenské kakao z Granka a nedeľné raňajky ako stvorené na vychutnávanie. Potrebujeme: 500g hladká múka 75g cukru 1/2 lyžičky soli 1/2 lyžičky kardamónu 1ks vajíčko 65g maslo 250ml mlieko 20g droždie Náplň: 80g maslo 100g cukor 2 lyžičky škorice Ostatné: vajce na potretie trstinový cukor na posypanie Postup: Z masla, cukru, vajíčka, soli, kardamónu, droždia, teplého mlieka a pol kila múky si vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Kardamón zoženiete aj v Kauflande, pravda iba ako korenie, ale aj to stačí. Z cesta vyvaľkáme pomerne tenký plát obdĺžnikového tvaru a celý ho potrieme náplňou, ktorú sme si pripravili zo zmäknutého masla, škorice a cukru. Plát si následne prehneme na tretiny. Vznikne nám akokeby roláda a tú nakrájame na prúžky hrubé cca 1-2cm. Každý prúžok zľahka natiahneme a stočíme

    Mrkvovo-kalerábové placky

    Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

    Nepečená jahodová torta s mascarpone

    Na prichádzajúcu sezónu jahôd dokonalé. Potrebujeme: 22 cm tortová forma Na korpus: 220 g detských piškót 100 g rozpusteného masla Na plnku: 500 g mascarpone 370 g bieleho jogurtu 1/2 lyžičky vanilkovej arómy 6 lyžíc kryštálového cukru 1 balík želatínového stužovača za studena Na želé: 400 g jahôd 5 lyžíc kryštálového cukru 20 g práškovej želatíny Postup: Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.  Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.  Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme.  Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame.  Varíme spolu asi 3 mi