V telke beží Tour de France a ja bežím v kuchyni ... Francúzsky jablkový koláč
Potrebujeme:
100g hladkej múky
100g polohrubej múky
100g masla
1 žĺtok
2PL vody
soľ
5 ks jabĺk
50g masla
5PL marhuľového džemu
2PL amareta či tuzemáku
100g hladkej múky
100g polohrubej múky
100g masla
1 žĺtok
2PL vody
soľ
5 ks jabĺk
50g masla
5PL marhuľového džemu
2PL amareta či tuzemáku
Postup:
Na doske spracujeme múku, maslo, soľ, žĺtok a vodu na hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky, kým si nachystáme obloženie.
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na tenké plátky.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme do okrúhlej koláčovej formy. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme naň plátky jabĺk
Na doske spracujeme múku, maslo, soľ, žĺtok a vodu na hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky, kým si nachystáme obloženie.
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na tenké plátky.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme do okrúhlej koláčovej formy. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme naň plátky jabĺk
Jablká posypeme hnedým cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a necháme piecť v teplovzdušnej rúre cca 45 min. pri teplote 170°C.
Medzitým si zmiešame v miske amaretto (ja som dala mandľovú esenciu, iné doma nebolo) s marhuľovým džemom a po 45 min. touto zmesou rovnomerne potrieme celý povrch koláča. Necháme ešte zapiecť pod grilom cca 10 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára