Úžasný chlebík, nie je nutné ho miesiť, nekysne. Jednoducho rýchlovka. A zvládne ho doma úplne každý
Potrebujeme:
450g hladkej špaldovej múky (ja som použila celozrnú špaldovú)
1ČL soli
1ČL cukru
1ČL sódy bikarbóny
500 ml hustého bieleho jogurtu
Postup:
Múku si preosejeme, pridáme soľ, cukor a sódu. Spolu premiešame. Pridáme jogurt a vidličkou celú zmes spojíme. Cesto musí byť hladké a lesklé.
Rukami vytvarujeme do guľatého bochníka.
Pomúčenými rukami prenesieme do jenského skla, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie (môžete použiť akúkoľvek formu akú doma máte). Misu nie je potrebné pred pečením zohrievať v rúre.
Vrch chlebíka posypeme 2-3 lyžicami múku. Nemusí však byť.
Pečieme 50 minút pri teplote 190°C.
Po upečení ho necháme na úplne vychladnúť, mimo misy v ktorej sa piekol. Vďaka papieru na pečenie, sa ľahko vyberá.
zdroj: varecha.pravda.sk
Potrebujeme:
450g hladkej špaldovej múky (ja som použila celozrnú špaldovú)
1ČL soli
1ČL cukru
1ČL sódy bikarbóny
500 ml hustého bieleho jogurtu
Postup:
Múku si preosejeme, pridáme soľ, cukor a sódu. Spolu premiešame. Pridáme jogurt a vidličkou celú zmes spojíme. Cesto musí byť hladké a lesklé.
Rukami vytvarujeme do guľatého bochníka.
Pomúčenými rukami prenesieme do jenského skla, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie (môžete použiť akúkoľvek formu akú doma máte). Misu nie je potrebné pred pečením zohrievať v rúre.
Vrch chlebíka posypeme 2-3 lyžicami múku. Nemusí však byť.
Pečieme 50 minút pri teplote 190°C.
Po upečení ho necháme na úplne vychladnúť, mimo misy v ktorej sa piekol. Vďaka papieru na pečenie, sa ľahko vyberá.
zdroj: varecha.pravda.sk
Komentáre
Zverejnenie komentára