Keďže Tour de France stále trvá, tak som dostala opäť chuť na niečo francúzske.
Potrebujeme:
1 cuketu
1 baklažán
2 paradajky
2 papriky
2 cibule
7 strúčikov cesnaku
tymián
2 KL oregana
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
chilli - ak má niekto rád
500 ml pasírovaných rajčín
Postup:
Najprv si spravíme paradajkový základ. Nakrájanú cibuľu zmiešame s nasekaným cesnakom, tymiánom, oreganom, olivovým olejom a s pasírovanými rajčinami.
Na jemné kolieska si nakrájame cuketu, baklažán, paradajky a papriku.
Do zapekacej misky prelejeme paradajkovú zmes a na ňu postupne ukladáme zeleninu. Striedame farby, aby to aj pekne vyzeralo.
Na záver posolíme, okoreníme čiernym mletým korením a polejeme olejom.
Dáme piecť do rúry na 200°C na 45 minút. Prikryjeme si to papierom na pečenie. Po 45 minútach papier vyberieme a dopečieme ešte 10 minút.
Množstvo je na 6 porcií.
Zdroj receptu - vacica - dobruchut.azet.sk
Potrebujeme:
1 cuketu
1 baklažán
2 paradajky
2 papriky
2 cibule
7 strúčikov cesnaku
tymián
2 KL oregana
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
chilli - ak má niekto rád
500 ml pasírovaných rajčín
Postup:
Najprv si spravíme paradajkový základ. Nakrájanú cibuľu zmiešame s nasekaným cesnakom, tymiánom, oreganom, olivovým olejom a s pasírovanými rajčinami.
Na jemné kolieska si nakrájame cuketu, baklažán, paradajky a papriku.
Do zapekacej misky prelejeme paradajkovú zmes a na ňu postupne ukladáme zeleninu. Striedame farby, aby to aj pekne vyzeralo.
Na záver posolíme, okoreníme čiernym mletým korením a polejeme olejom.
Dáme piecť do rúry na 200°C na 45 minút. Prikryjeme si to papierom na pečenie. Po 45 minútach papier vyberieme a dopečieme ešte 10 minút.
Množstvo je na 6 porcií.
Zdroj receptu - vacica - dobruchut.azet.sk
Komentáre
Zverejnenie komentára