K dobrému vínu, dobrá večera.
Potrebujeme:
500 g kuriace prsia vykostené
Marináda:
Potrebujeme:
500 g kuriace prsia vykostené
Marináda:
1 dl víno červené suché
0,5 dl olivový olej
1 PL medu
korenie štyroch farieb mleté
1-2 ks feferóniek či chilli papričiek
1 PL worcestrovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
2 ČL provensálskeho korenia
Ďalšie suroviny:
1 ks cibuľa
2 PL zelerová vňať
2 PL med
soľ
maslo
Postup:
Pripravíme si marinádu z
červeného vína, olivového oleja, provensálskeho korenia (môžete nahradiť
tymiánom, rozmarínom, bazalkou.. ), prelisovaného cesnaku, mletého
štvorfarebného korenia, worcestra, podrvenej chilli papričky a lyžice medu.
Kuracie mäso nakrájame
na väčšie kúsky a pridáme do marinády. Necháme v chlade odležať aspoň hodinu
(ja som nechala takmer dve, parádne to bolo).
Na panvici rozpálime
olivový olej, vložíme namarinované mäso bez marinády a rýchlo zo všetkých strán
opečieme.
Mäsko vyberieme a do
panvice dáme nakrájanú cibuľu a zelerovú vňať, orestujeme.
Zvlášť do hrnca si
dáme 2 lyžice medu, ktoré za stáleho miešania necháme skaramelizovať do
svetlohnedej farby. Skaramelizovaný med opatrne zalejeme marinádou ktorá nám
zostala a ešte pridáme asi 1 dl vína. Chvíľku necháme prevrieť a zalejeme
kuracie kúsky, ktoré sme medzitým vrátili na panvicu s cibuľou.
Teraz dochutíme,
dosolíme podľa chuti. Zakryjeme a dusíme do zmäknutia asi 15 minút. Na záver zjemníme pár kúskami
masla.
Komentáre
Zverejnenie komentára