Minule kdesi v novinách či televízii porovnávali parížske šaláty v obchodoch. Ja som sa rozhodla spraviť si ho doma!
Potrebujeme:
500 g mäkkej salámy
100 g hrášku
100 g sterilizovanej uhorky
25 g cibule
225 g majonézy
50 ml smotany na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
práškový cukor
ocot
worcestrová omáčka
Postup:
Potrebujeme:
500 g mäkkej salámy
100 g hrášku
100 g sterilizovanej uhorky
25 g cibule
225 g majonézy
50 ml smotany na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
práškový cukor
ocot
worcestrová omáčka
Postup:
Mäkkú salámu nakrájame na 3 mm hrubé kolieska.
Dáme na seba pár plátkov, rozkrojíme na polovicu a krájame na tenké rezančeky.
Rezančeky vložíme do veľkej misky.
Očistenú cibuľu na jemno nasekáme, osolíme,
okoreníme a pridáme do misky k saláme. Sterilizované sladkokyslé uhorky
nastrúhame na hrubšom strúhadle (ja som iba nakrájala nožom) a pridáme do misky
spolu s rozmrazeným sladkým hráškom. Všetko spolu premiešame a prilejeme asi
deci nálevu z uhoriek.
Do takto pripraveného šalátu pridáme majonézu
a sladkú smotanu, poriadne premiešame a ochutíme podľa vlastných preferencií
octom, mletým cukrom a worcestrom. Ten dodá parížskemu šalátu tú správnu chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára