Potrebujeme:
300 g bravčového mäsa
2 mrkvy
2 hrste mrazeného
hrášku
1 cibuľa
1 PL oleja
1 ČL soli
1 ČL mletej
červenej papriky
Mleté čierne
korenie
200 ml sladkej
smotany (alebo uveríte svojmu manželovi a vlejete tam zakysanú 30% smotanu :) )
Postup:
Na dno hrnca
poprípade woku rozotrieme lyžicu oleja. Na rozohriatom oleji dobre popražíme
kocky mäsa do zlato-hneda zo všetkých strán.
Pridáme očistenú a nasekanú cibuľu
a spoločne orestujeme.
Po orestovaní na dve
minúty prikryjeme pokrievkou. Potom osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
Hneď všetko
premiešame, aby nám paprika pustila farbu a podlejeme horúcou vodou.
Dusíme asi 50 minút,
kým nie je mäso mäkké. Ak treba podlievame vodou.
Mrkvu očistíme a nakrájame
na tenké kolieska. Pridáme ku masu a dusíme kým nie je mäkká.
Keď je mrkva hotová
vhodíme hrášok. Ten len prehrejeme, nedusíme
Jedlo poprášime slabšou
lyžicou hladkej muky a zaleje smotanou.
Necháme prevrieť , poprípade
dosolíme a podávame.
zdroj: chalupnikovi.com
foto: ludmilka
Komentáre
Zverejnenie komentára