Fakt je tých tekvíc veľa a opražené skvelo chutia...
Potrebujeme:
350 g cestovín
2 šálky oranžovej
tekvice pokrájanej na pásiky alebo kocky
2 polievkové lyžice
olivového oleja
1 malá cibuľa
300 ml sladkej smotany
malé množstvo
petržlenovej vňate,
soľ
Postup:
V osolenej vriacej
vode uvaríme cestoviny.
Na rozohriatom olivovom oleji speníme nadrobno
nakrájanú cibuľu, pridáme jemne osolenú a pokrájanú tekvicu a orestujeme.
Zalejeme
sladkou smotanou a pridáme malé množstvo nadrobno nasekanej petržlenovej vňate.
Pripravenú omáčku nalejeme na cestoviny a posypte strúhaným parmezánom.
(pre tých, ktorý
varia ako ja – čo kuchyňa dá – namiesto smotany som použila trochu mlieka,
hladnej múky a syr karička ... chuť na nezaplatenie :) )
Komentáre
Zverejnenie komentára