Tradičné raňajky s kakaom.
Potrebujeme:
1 hrnček múka
polohrubá (250 ml)
2 hrnčeky múka
hladká špeciál
4 PL cukor kryštál
1 KL zarovnaná soľ
1 kus vajíčko
42 g droždie
2 cm=50 g roztopené maslo
1 hrnček vlažné mlieko
1 kus cukor vanilkový
hrsť hrozienka
1 vajíčko na potretie
Postup:
Zo surovín
vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
Rozdelíme na 8
častí, budeme mať 2 vianočky. Pripravíme si 4 šúľky.
Pletieme prvý s
tretím a druhý so štvrtým.
Takto urobíme
obidve vianočky, dáme na plech, potrieme vajíčkom a necháme ešte podkysnúť a
upečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu.
recept - zdroj: varecha.sk, Margaretka28
foto: ludmilka
Komentáre
Zverejnenie komentára