Potrebujeme:
22 cm tortová forma
Na korpus:
220 g detských
piškót
100 g rozpusteného
masla
Na plnku:
500 g mascarpone
370 g bieleho
jogurtu
1/2 lyžičky
vanilkovej arómy
6 lyžíc kryštálového cukru
1 balík
želatínového stužovača za studena
Na želé:
400 g jahôd
5 lyžíc kryštálového cukru
20 g práškovej
želatíny
Postup:
Piškóty si
pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme
do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.
Na krém si
vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame
želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do
chladničky.
Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s
cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku
povaríme.
Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a
premiešame.
Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už
vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním opatrne
mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.
recept, zdroj: Angie bakes
foto, zdroj: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára