Preskočiť na hlavný obsah

Cuketová pizza alebo ako vznikol cuketový koláč

Jasné, že mi to nedalo, keď som natrafila na tento recept na internete, hneď som ho musela vyskúšať.

Výsledok nedopadol podľa receptu. To však nevadí, bol z neho super cuketový koláč na obed.

Nabudúce musím cuketu ešte viac vyžmýkať od šťavy a bude to naozaj dobrá pizza. Pre všetkých, ktorí chcú ochutnať je tu recept na cuketové pizza cesto.

Potrebujeme:

2 stredné cukety
200g tvrdého syra
2 vajcia
soľ



Na oblohu:

šunka, tenučké plátky salámy, paradajka, paprika, parenice … alebo to, čo vaše chuťové poháriky zvládnu.

Postup:

Cuketu nastrúhame na jemno, osolíme a necháme postáť asi 15 minút nech pustí šťavu. Potom cuketu dôkladne vyžmýkame od tekutiny, aby ostala čo najsuchšia.

Pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Môžeme pridať aj trochu sušeného cesnaku. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme okrúhlu pizzu.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C na strednej priečke 10 minút. Vyberieme, potrieme kečupom a obložíme čím chceme.

Dáme naspäť do rúry zapiecť ešte na 15 - 20 minút.

zdroj, recept: fitrecepty.blogspot.de
zdroj, foto: ludmillka

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Mirabelkový lekvár

Mirabelky som u nás na záhrade objavila prvý krát minulý rok. A veru som najprv hľadala na internete, čo je toto ovocie zač. A nakoľko aj tento rok strom urodil plodov požehnane, nenecháme iba vtáčikom a iným tvorom. V piatok večer som naoberala 5 kíl a hor sa "jamovať". Potrebujeme: 5kg mirabeliek 1kg trstinového cukru 4 tyčinky škorice 20 klinčekov 1/2 citróna Mirabelky si minimálne na hodinu namočíme do vody, aby povyliezali prípadné červíky a iní škodcovia. Poriadne ich poumývame. Pre tento postup je potrebné ich odkôstovať, ale už netreba krájať. Následne ich zasypeme cukrom, polejeme citrónom a necháme stáť. Ako dlho je už na vás. Čítala som rôzne recepty a bolo to od 20 minút po 24 hodín. Moje mirabelky stáli naložené s cukrom 6 hodín. Po tomto procese, pridáme k ovociu škoricu a klinčeky a varíme do zhustnutia. Nakoľko nepoužívam Gelfix ani nič podobné, varila som lekvár 4 a 1/2 hodiny. Výsledok však stojí za to. Vianočné pečivo bude s týmto lekv...

Mrkvovo-kalerábové placky

Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

Paradajkový pretlak

Tento recept mám zo stránky Tinkine recepty  a môžem povedať, že pretlak je famózny. Zatiaľ som spravila iba z polovičnej dávky, keďže viacej domácich paradajok som nemala. Potrebujeme : 3 kg rajčiny 2 ks červená cibuľa 3 strúčik cesnak 8 lístkov čerstvá bazalka 2 PL trstinový cukor 1 PL sójová omáčka - túto som ja vynechala 1 ks bobkový list Postup : Poháre si poriadne umyjeme aj s viečkami v umývačke riadu, alebo ručne. Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame). Vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Ak vám vadia zrniečka a šupky, prepasírujte cez sitko a "odpad" vyhoďte. Pretlak ešte horúci plníme do pohárov, ...