Preskočiť na hlavný obsah

Malinový cheesecake


Keď už bol ten Valentín, tak som manželovi napiekla láskyplný čízkejk ...
 
Potrebujeme:
100 g maslových sušienok
100 g sušienok Amaretti ( nemávam také v zásobe, vystačili mi medovo-orieškové BeBe Dobré ráno )
80 g roztopeného masla
200 g Cream cheese (ja som použila Ricottu, mali akciu v Kauflande J)
250 g mascarpone
200 g kyslej smotany
1šálka kryštálového cukru
3 vajcia
1 PL likéru Amaretto  (nedala som žiadny likér a chutili aj tak veľmi)
1 PL kukuričného škrobu (použila som solamyl, kukurica, zemiaky ... veď to je jedno J)
125 g čerstvých malín (aj tu som mala iba mrazené)

Poleva:
200 g kyslej smotany
1 PL práškového cukru
za hrsť malín (môžete použiť aj mrazené )
ČL kukuričného škrobu
sušienky Amaretti na ozdobu

Sušienky si podrvíme na jemno, zmiešame s maslom a vystelieme na dno tortovej formy ...
odložíme do chladu ...medzitým si spolu vymiešame všetky ostatné suroviny, okrem malín ..tie pridáme až na záver a len jemne premiešame s vareškou tak, aby sme ich neroztlačili ..krém nalejeme na sušienkový základ a pečieme pri 160 C ,asi 50-60 minút.. rúru vypneme a cheesecake v nej necháme vychladnúť ..
Potom ho odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín ..
Na vychladnutý cheesecake navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom ...Maliny si uvaríme s lyžičkou kukuričného škrobu na omáčku ,ktorú prepasírujeme cez sitko, aby sme ju zbavili malinových zrniek ..Malinovú omáčku naberieme do injekčnej striekačky ,z ktorej potom kvapkáme kvapky z malinovej omáčky do smeru špirály po obvode celého "čízkejku" ..
Nakoniec si zoberieme špajdľu alebo špáratko a prejdeme ním stredom každej kvapky po celej špirále ..tak sa nám vytvoria srdiečka ..

Cheesecake dookola dozdobíme amarettkami a môžeme podávať :)
 
Recept zdroj: Dulce de Leche
Foto zdroj: Dulce de Leche

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Mirabelkový lekvár

Mirabelky som u nás na záhrade objavila prvý krát minulý rok. A veru som najprv hľadala na internete, čo je toto ovocie zač. A nakoľko aj tento rok strom urodil plodov požehnane, nenecháme iba vtáčikom a iným tvorom. V piatok večer som naoberala 5 kíl a hor sa "jamovať". Potrebujeme: 5kg mirabeliek 1kg trstinového cukru 4 tyčinky škorice 20 klinčekov 1/2 citróna Mirabelky si minimálne na hodinu namočíme do vody, aby povyliezali prípadné červíky a iní škodcovia. Poriadne ich poumývame. Pre tento postup je potrebné ich odkôstovať, ale už netreba krájať. Následne ich zasypeme cukrom, polejeme citrónom a necháme stáť. Ako dlho je už na vás. Čítala som rôzne recepty a bolo to od 20 minút po 24 hodín. Moje mirabelky stáli naložené s cukrom 6 hodín. Po tomto procese, pridáme k ovociu škoricu a klinčeky a varíme do zhustnutia. Nakoľko nepoužívam Gelfix ani nič podobné, varila som lekvár 4 a 1/2 hodiny. Výsledok však stojí za to. Vianočné pečivo bude s týmto lekv...

Mrkvovo-kalerábové placky

Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

Švédske škoricové uzlíky

Tieto úžasne voňavé rolky sa v originále volajú "kanelknuter" a pochádzajú zo Švédska. Fakt sa k nim veľmi hodí naše slovenské kakao z Granka a nedeľné raňajky ako stvorené na vychutnávanie. Potrebujeme: 500g hladká múka 75g cukru 1/2 lyžičky soli 1/2 lyžičky kardamónu 1ks vajíčko 65g maslo 250ml mlieko 20g droždie Náplň: 80g maslo 100g cukor 2 lyžičky škorice Ostatné: vajce na potretie trstinový cukor na posypanie Postup: Z masla, cukru, vajíčka, soli, kardamónu, droždia, teplého mlieka a pol kila múky si vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Kardamón zoženiete aj v Kauflande, pravda iba ako korenie, ale aj to stačí. Z cesta vyvaľkáme pomerne tenký plát obdĺžnikového tvaru a celý ho potrieme náplňou, ktorú sme si pripravili zo zmäknutého masla, škorice a cukru. Plát si následne prehneme na tretiny. Vznikne nám akokeby roláda a tú nakrájame na prúžky hrubé cca 1-2cm. Každý prúžok zľahka natiahneme a stočíme ...