Nielen na nedeľné raňajky to bolo skvelé, ale aj na tie ďalšie, pondelkové v práci ...
Potrebujeme:
1/4 šálky vlažného mlieka
1/4 šálky šľahačky
1/4 šálky medu
1 vajce
1/2 ČL soli
2 1/4 ČL sušeného droždia
1/2 šálky strúhanej mrkvy
2 PL roztopeného masla
1 ČL škorice
1/4 ČL muškátového oriešku
3 šálky hladkej múky
1 bielko na potretie cesta pred pečením
mlieko na potretie cesta po upečení
Postup:
Zmiešame si spolu mlieko, šľahačku, med a vajce.. pridáme sušené droždie a necháme postáť asi 10 minút.. potom primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby ..ak by sa vám zdalo husté, pridajte ešte vlažnú vodu alebo mlieko ..ak riedke, tak múku ...
Cesto prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 2 hodiny ..potom si cesto rozdelíme na dve časti ,z každej rukami spracujeme dlhý valec a nakoniec tieto dva valce prepletieme a uložíme do okrúhlej koláčovej formy s priemerom cca 20cm .. konce pevne spojíme do seba ...opäť prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
Pred pečením cesto potrieme vaječným bielkom a pečieme pri 180C ,asi 30-35 minút do zlata ..po vybratí z rúry, veniec potrieme mliekom.
Podávame podľa chuti, u nás to bolo maslo a šípkový džem :)
zdroj: Dulce de Leche
Foto: Dulce de Leche
Potrebujeme:
1/4 šálky vlažného mlieka
1/4 šálky šľahačky
1/4 šálky medu
1 vajce
1/2 ČL soli
2 1/4 ČL sušeného droždia
1/2 šálky strúhanej mrkvy
2 PL roztopeného masla
1 ČL škorice
1/4 ČL muškátového oriešku
3 šálky hladkej múky
1 bielko na potretie cesta pred pečením
mlieko na potretie cesta po upečení
Postup:
Zmiešame si spolu mlieko, šľahačku, med a vajce.. pridáme sušené droždie a necháme postáť asi 10 minút.. potom primiešame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby ..ak by sa vám zdalo husté, pridajte ešte vlažnú vodu alebo mlieko ..ak riedke, tak múku ...
Cesto prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 2 hodiny ..potom si cesto rozdelíme na dve časti ,z každej rukami spracujeme dlhý valec a nakoniec tieto dva valce prepletieme a uložíme do okrúhlej koláčovej formy s priemerom cca 20cm .. konce pevne spojíme do seba ...opäť prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
Pred pečením cesto potrieme vaječným bielkom a pečieme pri 180C ,asi 30-35 minút do zlata ..po vybratí z rúry, veniec potrieme mliekom.
Podávame podľa chuti, u nás to bolo maslo a šípkový džem :)
zdroj: Dulce de Leche
Foto: Dulce de Leche
Komentáre
Zverejnenie komentára