Ak ste to s množstvom mäso na nedeľný obed prehnali, zvyšok sa dá použiť počas týždňa na veľmi rýchlu večeru alebo obed.
Potrebujeme:
3-4 ks cvikla
1 ks bravčová sviečkovica
(panenka)
2 cibule
5 strúč. cesnak
olivový olej
balsamico
soľ
mleté čierne korenie
tymián alebo rozmarín
Postup:
Opäť postup, ktorý zvládne
naozaj každý. Panenku nakrájame na medailóniky a jemne
naklepeme. Osolíme a okoreníme. Cviklu olúpeme a nakrájame na kolieska alebo
mesiačiky, rovnako aj cibule. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy spolu s
cesnakom a položíme dve vetvičky rozmarínu alebo tymiánu. Pokvapkáme balsamicom,
prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme aspoň hodinu, no radšej
hodinu a štvrť.
Ja som si k tejto dobrote ešte uvarila zemiaky, predsa len tradícia nepustí :)
Ja som si k tejto dobrote ešte uvarila zemiaky, predsa len tradícia nepustí :)
Zdroj: recept+foto: mozessavydavat.sk
Komentáre
Zverejnenie komentára