V chladničke sa mi objavil patizón. Ešte stále sa na neho pozerám s prekvapením, že čo tam vlastne robí.
Potrebujeme:
1 ks patizón
3 ks menších paradajok
1 ks biela paprika
3 ks červená reďkovka
1-2 PL Lučina
provensálske korenie
soľ
Postup:
Rúru si vyhrejeme na 108°C. Patizónu zrežeme hlavičku a vydlabeme vnútro. Vnútro vyhodíme, patizón z vnútra aj zvonka potrieme olivovým olejom, uzavrieme čiapočkou, obalíme celý do alobalu a dáme piecť do rúry na cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme plnku.
Dáme do misky 1-2 PL Luciny (alebo iná syrová nátierka podľa chuti), nakrájeme zeleninu a všetko spolu s koreninami zmiešame.
Po 30 minútach patizón vyberieme, naplníme ho zmesou a odkrytý necháme aj s čiapočkou piecť ďalších 30 minút.
Zdroj, foto: ludmillka
Zdroj, recept: ludmillka
Komentáre
Zverejnenie komentára