Preskočiť na hlavný obsah

Psie sušienky

Tento recept som ešte pred Vianocami našla na stránke u Sladkej Emy a objavil sa teraz aj v januárovom Dobrom Jedle.
Naša Meggie sa za nimi išla zblázniť a vďaka nim pochopila povel "sadnúť" a to je ona typické pobláznené štena labradora.
Len ich doma nepečte ak niekomu u vás smrdia ryby. Vôňa týchto keksov je naozaj výrazna :-)

Suroviny na tri veľké plechy:

2 konzervy sardiniek vo vlastnej šťave
(v obchode mali iba slede, poslúžili aj tie)200 g hladkej múky 
2 väčšie vajcia2 hrsti ovsených vločiek


Postup:

V robote rozmixujem sardinky/slede aj so šťavou na kašu, pridám múku, vajíčka a vločky.Keď sa všetky ingrediencie prepoja do jednotnej masy, vyklopím ju na pomúčenú dosku.

Vrch cesta trošku pomúčim, pretože sardinky/slede sú vlhké aj mastné a cesto by sa lepilo.  
Vyvaľkám plát hrubý približne pol centimetra, z ktorého vykrajujem formičkami rôzne tvary.

Sušienky poukladám tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Sušienky sa pri pečení trošku nafúknu a získajú hnedšiu farbu. 
Vychladené ich preložím do sklenenej alebo kovovej uzatvárateľnej nádoby.

Zdroj, foto: ludmillka
Zdro, recept: Sladká Ema

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Mirabelkový lekvár

Mirabelky som u nás na záhrade objavila prvý krát minulý rok. A veru som najprv hľadala na internete, čo je toto ovocie zač. A nakoľko aj tento rok strom urodil plodov požehnane, nenecháme iba vtáčikom a iným tvorom. V piatok večer som naoberala 5 kíl a hor sa "jamovať". Potrebujeme: 5kg mirabeliek 1kg trstinového cukru 4 tyčinky škorice 20 klinčekov 1/2 citróna Mirabelky si minimálne na hodinu namočíme do vody, aby povyliezali prípadné červíky a iní škodcovia. Poriadne ich poumývame. Pre tento postup je potrebné ich odkôstovať, ale už netreba krájať. Následne ich zasypeme cukrom, polejeme citrónom a necháme stáť. Ako dlho je už na vás. Čítala som rôzne recepty a bolo to od 20 minút po 24 hodín. Moje mirabelky stáli naložené s cukrom 6 hodín. Po tomto procese, pridáme k ovociu škoricu a klinčeky a varíme do zhustnutia. Nakoľko nepoužívam Gelfix ani nič podobné, varila som lekvár 4 a 1/2 hodiny. Výsledok však stojí za to. Vianočné pečivo bude s týmto lekv...

Mrkvovo-kalerábové placky

Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

Paradajkový pretlak

Tento recept mám zo stránky Tinkine recepty  a môžem povedať, že pretlak je famózny. Zatiaľ som spravila iba z polovičnej dávky, keďže viacej domácich paradajok som nemala. Potrebujeme : 3 kg rajčiny 2 ks červená cibuľa 3 strúčik cesnak 8 lístkov čerstvá bazalka 2 PL trstinový cukor 1 PL sójová omáčka - túto som ja vynechala 1 ks bobkový list Postup : Poháre si poriadne umyjeme aj s viečkami v umývačke riadu, alebo ručne. Rajčiny si umyjeme, vyrežeme stredy, rozrežeme na 4 kusy a dáme do hrnca. Cibule si ošúpeme a rozrežeme napoly. Strúčiky cesnaku si očistíme a vložíme celé k zmesi. Pridáme všetky ostatné suroviny, zamiešame, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 30 minút za občasného miešania (každých 5-10 min premiešame). Vyberieme cibuľu, cesnaky, bobkový list a ponorným mixérom poriadne rozmixujeme. Ak vám vadia zrniečka a šupky, prepasírujte cez sitko a "odpad" vyhoďte. Pretlak ešte horúci plníme do pohárov, ...