Preskočiť na hlavný obsah

Psie sušienky

Tento recept som ešte pred Vianocami našla na stránke u Sladkej Emy a objavil sa teraz aj v januárovom Dobrom Jedle.
Naša Meggie sa za nimi išla zblázniť a vďaka nim pochopila povel "sadnúť" a to je ona typické pobláznené štena labradora.
Len ich doma nepečte ak niekomu u vás smrdia ryby. Vôňa týchto keksov je naozaj výrazna :-)

Suroviny na tri veľké plechy:

2 konzervy sardiniek vo vlastnej šťave
(v obchode mali iba slede, poslúžili aj tie)200 g hladkej múky 
2 väčšie vajcia2 hrsti ovsených vločiek


Postup:

V robote rozmixujem sardinky/slede aj so šťavou na kašu, pridám múku, vajíčka a vločky.Keď sa všetky ingrediencie prepoja do jednotnej masy, vyklopím ju na pomúčenú dosku.

Vrch cesta trošku pomúčim, pretože sardinky/slede sú vlhké aj mastné a cesto by sa lepilo.  
Vyvaľkám plát hrubý približne pol centimetra, z ktorého vykrajujem formičkami rôzne tvary.

Sušienky poukladám tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Sušienky sa pri pečení trošku nafúknu a získajú hnedšiu farbu. 
Vychladené ich preložím do sklenenej alebo kovovej uzatvárateľnej nádoby.

Zdroj, foto: ludmillka
Zdro, recept: Sladká Ema

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Švédske škoricové uzlíky

Tieto úžasne voňavé rolky sa v originále volajú "kanelknuter" a pochádzajú zo Švédska. Fakt sa k nim veľmi hodí naše slovenské kakao z Granka a nedeľné raňajky ako stvorené na vychutnávanie. Potrebujeme: 500g hladká múka 75g cukru 1/2 lyžičky soli 1/2 lyžičky kardamónu 1ks vajíčko 65g maslo 250ml mlieko 20g droždie Náplň: 80g maslo 100g cukor 2 lyžičky škorice Ostatné: vajce na potretie trstinový cukor na posypanie Postup: Z masla, cukru, vajíčka, soli, kardamónu, droždia, teplého mlieka a pol kila múky si vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Kardamón zoženiete aj v Kauflande, pravda iba ako korenie, ale aj to stačí. Z cesta vyvaľkáme pomerne tenký plát obdĺžnikového tvaru a celý ho potrieme náplňou, ktorú sme si pripravili zo zmäknutého masla, škorice a cukru. Plát si následne prehneme na tretiny. Vznikne nám akokeby roláda a tú nakrájame na prúžky hrubé cca 1-2cm. Každý prúžok zľahka natiahneme a stočíme

Mrkvovo-kalerábové placky

Na večeru sa vždy hodí dobrý, zdravý a rýchly recept. Potrebujeme: 6 ks mrkva 2 ks kaleráb 2 ks cibuľa 1 ks pór 4 ks vajcia 6 PL špaldová múka soľ korenie bylinky podľa chuti Postup: Všetku zeleninu si postrúhame na drobno a zmiešame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, bylinky. Vznikne nám cesto ako na normálne zemiakové placky. Môžete vyprážať na panvici alebo upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie. Ako prílohu som ja spravila pečenú cviklu. Recept; zdroj: internet a vlastné obmeny Foto; zdroj: ludmillka

Nepečená jahodová torta s mascarpone

Na prichádzajúcu sezónu jahôd dokonalé. Potrebujeme: 22 cm tortová forma Na korpus: 220 g detských piškót 100 g rozpusteného masla Na plnku: 500 g mascarpone 370 g bieleho jogurtu 1/2 lyžičky vanilkovej arómy 6 lyžíc kryštálového cukru 1 balík želatínového stužovača za studena Na želé: 400 g jahôd 5 lyžíc kryštálového cukru 20 g práškovej želatíny Postup: Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy.  Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky.  Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme.  Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame.  Varíme spolu asi 3 mi